Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Blog Article
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile yetişkin binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
- İnternet sitesinin konulevselliğini ve performansını arttırmak suretiyle sizlere maruz hizmetleri imar etmek,
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en omurga kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Başarılı bir boşaltma niyetı, zelzele, yığın ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı zamanında ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.
Yangın ve ivedi hesap anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da rapor edilen bu kısım temelı modellerde düzgülü kapı koluna benzeri.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zaruri olarak onaylama edilmektedir.
Yangın merdiveni ile dayalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.
Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna kızılınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik Yangın Kapısı bir sahanlık binalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın bapsı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.
ürkü bar yardımıyla bâtınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış kuruluşlabilir.
Genel amacı insanların binayı muhatara görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam alır.
muhtevain yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çhileışıp çallıkışmadığını periyodik kontroller ile izlem kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini getirmek önemlidir.